Om Adam

Adam Hron ble født i 1989 i Praha, Tsjekkia. Han har jobbet med treverk siden barndommen sin. Til slutt utviklet barnehobbyen hans til å bli hans største lidenskap – bygging av klassiske og akustiske gitarer.

Opprinnelig hadde han ikke tenkt å bli en profesjonell håndverker. Han ønsket å jobbe med treverk kun på hobbybasis. Han studerte humaniora og miljøfag på Charles Universitetet i Praha. Etter å ha forsøkt seg på ulike stillinger innenfor disse områdene, innså han at han ikke var skapt for kontorarbeid. I stedet tok han utdanning som møbelsnekker hos en gammel snekkermester, Karel Havlik i Praha.

Adam kom til Norge i januar 2018. Dette oppfyllte drømmen hans om å reise ut og få erfaring i et annet land, og samtidig gjøre det han liker aller best – møbelsnekkeri og gitarbygging. Han begynte med å jobbe som ansatt, men jobber nå selvstendig i et enkeltmannsforetak. En vesentilg del av jobbene utfører han helt selv, og for større ordrer samarbeider han med andre kollegaer, som har den samme lysten og lidenskapen for faget som han selv.

Når han har tid – noe som ikke er så ofte – liker han å seile med kjæresten sin på Oslofjorden i deres lille seilbåt, eller han trives med å klatre i et av de tusen vakre, norske fjellområdene.